About

Hallo,

Mijn naam is Winette Hofman.

In 2003 richtte ik Educatief Design op.

In 1997 ronde ik zowel de  2e graads geschiedenis lerarenopleiding als de opleiding Educatie en Cultuur; museologie af. En in 2001 behaalde ik ook mijn diploma van de 1e graads  lerarenopleiding geschiedenis.

Daarna heb ik vijf jaar in het voortgezet onderwijs voor de klas gestaan. Naast het lesgeven ben ik begonnen met het maken van leskisten voor Gelders Erfgoed en Edu-art-Gelderland. In 2003 begon ik bij de IISG en werkte ik mee aan de HSN (Historische Steekproef van de Nederlandse bevolking), waardoor ik veel archieven van binnen zag.

Ik ben geïnteresseerd in geschiedenis in de ruimste zin van het woord. Ik ga graag naar musea, kastelen en archieven. Mijn interesse gaat uit naar verschillende historische periodes. Geweldig vind ik re-enactment dat het verleden tot leven brengt. Verder lees ik graag en veel historische romans en detectives.

Ik verzorg ook lessen over verschillende thema’s; waaronder een module stamboomonderzoek.

Inmiddels woon ik samen met mijn partner en onze twee kinderen in Beuningen. In het voorjaar van 2022 ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit en mag mezelf nu specialist in Gifted Education noemen. Voor meer info verwijs ik graag naar www.smartiez.nl